Új életre kel a Cartoon Network egyik legsikeresebb sorozata, a Ben 10, amelynek hatására gyermekek milliói képzelték el, hogy különböző idegen lények bőrében mentik meg a világot.

Az eredeti sorozat 2006-os premierje után viszonylag gyorsan nemzetközi szenzációvá vált műsort most rajongók új generációja ismerheti meg a csatornán; hétfőtől látható a Cartoon Networkön a vadonatúj Ben 10-sorozat, amelyben a kalandvágyó tízéves Ben rábukkan az Omnitrix nevű szuperkarkötőre, amelynek segítségével megmenti a világot.Egy lüktető, akció- és fantáziadús világ tárul az új nézők elé, még több, szívet melengető momentummal és humorral átszőve.

Új idegenek és gonosztevők mellett az új széria középpontjában Ben, Gwen és Max nagyapa áll, akik a Rozogány becenevet viselő lakókocsival járják az Egyesült Államok kies és kietlen vidékeit a nyári szünet alatt. Utazásuk során Ben rátalál az Omnitrixre, amely tíz különböző szupererős idegen lénnyé tudja alakítani őt, DNS-technológia segítségével. Például választhatja Villámmanót, akinek az örökítőanyaga gepárdgyorsaságot kölcsönöz Bennek, így gyorsabban végezhet a házimunkával. Vagy itt van pédául Gyémántfej, aki kristályokat tud lőni a kezéből, ezzel segítve a gonosztevők feletti győzelmet. A földöntúli erők birtokában nem kérdés, hogy Ben nyári szünete izgalmas lesz, tele felejthetetlen és vicces kalanddal.

Az új sorozatot, többek közt hazákban eddig még nem látott kültéri kampánnyal promótálja a Cartoon Network: a premiert megelőző hétvégén Budapest forgalmas közlekedési csomópontjain távirányítással mozgó citylight poszterral találkozhatnak a járókelők, amely különböző váratlan szituációkat idéz elő.

Nagy-Britanniában rekonstruálták Max nagyapa különleges lakókocsiját, a Rozogányt, amelyet pályázat útján szállásként lehet megnyerni.

A Ben 10-t a Cartoon Network Studios készíti, a sorozat kiötlője a Man of Action-csoport (Generátor RexHős6os), a sorozat felügyelő producere pedig John Fang (MixelekGenerátor Rex). A 2005-ös eredeti széria sikerét jól mutatja az azóta elkészült három további sorozat (Ben 10 és az idegen erők, Ben 10: Ultimate Alien és Ben 10: Omniverzum), két animációs film (Ben 10: Az Omnitrix titka, Ben 10: Le az űrlényekkel!) és két élőszereplős film (Ben 10: Harcban az idővel, Ben 10: Alien Swarm).

Ben 10 a sikerét olyan franchise-termékek piacán is bizonyította, mint a játékfigurák és az otthoni szórakoztató eszközök. A franchise-bevételek nemzetközi szinten meghaladták a 4,5 milliárd dollárt. A Playmates Toys, a Ben 10 márka globális partnere egy teljes játékkollekcióval készül, amely 2017 őszétől lesz elérhető világszerte.

 

Rádiós pályázatok

14 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.