2012. február 29.

Egyelőre nem meggyőző a Google+

Hiába a 90 millió felhasználó, nem tudja őket igazán aktivizálni a Google közösségi szolgáltatása, derül ki a comScore adataiból.

Hiába a 90 millió felhasználó, nem tudja őket igazán aktivizálni a Google közösségi szolgáltatása, derül ki a comScore adataiból.

Egyelőre nem fogta meg a felhasználókat a Google+, ami a hirdetők bevonzása szempontjából sem jó jel. A WARC által közölt comScore adatok szerint a felhasználók bevonódása szempontjából nemcsak a Facebookkal, hanem a kisebb - feltörekvő vagy épp leáldozó - riválisokkal szemben is gyengén muzsikál a közösségi felület.

A comScore szerint 2012 januárjában az átlagos Google+ felhasználó mindössze 3,3 percet töltött a szolgáltatással az egész hónap folyamán. Ez nemcsak a Facebook 405 percétől marad el, de a Google+ előző hónapokban mért 5,1 perces, illetve 4,8 perces teljesítményétől is. A Google+-nál még a MySpace is jobb eredményt produkál a percek számát tekintve.

A WARC által idézett szakértők szerint problematikus, hogy a Google mindezidáig nem tudta kommunikálni a szolgáltatás valódi előnyeit, s mint ilyen, nem is képes igazán megfogni a felhasználókat. Pusztán még egy közösségi hálózatot senki nem akar - félő, hogy a hirdetők sem.

Rádiós pályázatok

18 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.