2014. október 20.

Egyelőre sugározhat a Tilos

Formai és alaki hibák miatt elutasították a rádió frekvenciapályázatát, de januárig él az ideiglenes szerződésük.

Formai és alaki hibák miatt elutasították a rádió frekvenciapályázatát, de januárig él az ideiglenes szerződésük. A másik rádió pályázatát nyilvántartásba vette a Médiatanács.

A Tilos Rádiót üzemeltető Tilos Kulturális Alapítványnak a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására beadott pályázatának nyilvántartásba vételét az NMHH Médiatanácsa 2014. október 14-ei végzésében megtagadta. Az indoklásban hivatkozott formai és tartalmi kifogások értelmezhetetlenségét a Tilos kuratóriuma mellett több online oldal (pl. Index, HVG) is szóvá tette.

A Médiatanács október 18-ai közleményében egyrészt leszögezte, hogy a pályázati feltételek mindenkire részrehajlás nélkül érvényesek, másrészt kiemelte, hogy – az ellenkezőt sugalmazó sajtóhírekkel szemben - a Tilos Rádió az általa kérelmezett ideiglenes frekvenciahasználatra vonatkozó – 2015. január 5-éig szóló - szerződés birtokában zökkenőmentesen folytathatja tevékenységét az eddig is használt, Budapest 90,3 MHz frekvencián. Amennyiben a Budapest 90,3 MHz frekvencia hasznosítására kiírt pályázat eredménytelen lesz, a pályázat az esetleges bírósági jogorvoslat zárultával vagy a jogorvoslati határidő elteltével újra kiírható lesz, amelyen természetesen a Tilos Rádió is indulhat.

A frekvenciára ebben az eljárásban két pályázat érkezett, a Tilos mellett a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-hang Műsorszolgáltató Zrt. jelentkezett rá. Az ő pályázatuk alakilag érvényes volt, azt a Médiatanács nyilvántartásba vette.