2014. augusztus 26.

Egyre fontosabb a Netflixnek Európa

Hamarosan az összes előfizetés ötöde az európai piacról érkezhet.

Hamarosan az összes előfizetés ötöde az európai piacról érkezhet.

Ha a Netflix ilyen ütemben folytatja az európai terjeszkedést, a közeljövőben tízről húsz százalékra nőhet az európai előfizetések aránya. Legalábbis az IHS Technology gyors bővülésre számít az elkövetkező négy évben.

Mint a Broadbandtvnews.com kiemeli, erre minden esély megvan, hiszen az év végéig Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban, Ausztriában, Svájcban és Németországban is elindul a szolgáltatás, ami 5-6 milliós bővülést hozhat az előfizetések számában.

Az IHS Technology szerint a már bevett piacokon, így az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában és Skandináviában is folytatódik a bővülés, így a Netflix 2018-ig összesen nyolcmillió új előfizetővel gazdagodhat.

Nemcsak Európa fontos a Netflixnek, hanem a Netflix is fontos az európai online előfizetéses tartalmak piacának. Többek között a szolgáltatás erőteljes európai nyomulásának köszönhető, hogy a nyugat-európai piac e szegmense éves átlagban 35 százalékkal növelheti bevételeit a következő öt évben.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.