2017. június 23.

Egyre inkább hírforrás a WhatsApp

71 ezer ember vett részt abban a kutatásban, ami ezt a kérdést, valamint az adblockerek arányát és az online előfizetési kedvet vizsgálta.

A piackutatást az Oxfordi Egyetemen működő Reuters Institute végezte. A legfontosabb megállapítás, hogy a WhatsApp lassan felnő tulajdonosához, a Facebookhoz, de óriási eltérések vannak egyes régiók közt aszerint, hogy hányan osztanak meg, kommentelnek híreket a WhatsApp-on. Ez az arány különösen magas Malajziában és Brazíliában (51%), valamint Spanyolországban (32%), de a megkérdezettek csak 3-5%-a tesz így az USA-ban és az Egyesült Királyságban.

A közösségi médiasiteok egyik legnagyobb kihívása jelenleg az álhírek kezelése. A kutatásban részt vevők csak negyede gondolja úgy, hogy a Facebook, a Twitter, vagy más social media oldalak jó munkát végeznek a tények elválasztásában az álhírektől.

A kutatást végző cég a hírmegosztás platformjainak változását is vizsgálta: az utóbbi egy évben a mobiltelefonon továbbított hírek száma az USA-ban például 8 százalékkal nőtt, köszönhetően az olyan hírküldő szolgáltatásoknak, mint az Apple News, vagy a Snapchat Discover.

Nőtt az online hírekért fizetni hajlandók aránya is, különösen a 35 évnél fiatalabbak körében, ami jelenleg 16%. Hirdetésblokkolót a megkérdezettek 21 százaléka használ desktopon, míg 7% mobilon.

(warc)

 

 

Legendás rockerek A Dal színpadán

7 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

9 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.