2018. november 14.

Egyre kevesebb embert érnek el Mészáros Lőrinc vidéki lapjai

Ennyit számít a kormányközeli tényező?

Szűkül azon vidéki lapok vásárlóinak a köre, amelyek valamilyen úton-módon Mészáros Lőrinchez köthetők - írta meg az Mfor.hu a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai alapján.

A lapok értékesített példányszáma átlagosan 2,5 százalékot zsugorodott, éves bázison áltagban több mint 13 százalékkal mérséklődött a vásárlók száma. A két évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor Mészáros Lőrinc rátette a kezét az érintett lapokra, az értékesítés meghaladta a 249 ezret. Egy évvel 13, 4, két évvel pedig 22 százalékos csökkenést könyvelhettek el a sajtótermékek.

A legnagyobb veszteség a Naplóhoz (27, 3 százalékos csökkenés) köthető, ami már a 23 ezres értékesített példányszámot sem éri el, őt követi a Dunaújvárosi Hírlap (26,4 százalékos csökkenés és a Fejér Megyei Hírlap (25,7 százalékos csökkenés).

A harmadik negyedévet nézve a legnagyobb veszteséget az utóbbi lap könyvelhette el, hiszen az eladott 21 414 példány 4,4 százalékkal kevesebb a második negyedévnél, éves bázison pedig 18,6 százalékot morzsolódott az olvasótáborra.

Három hónap alappt 4 százalékos csökkenést tudhat magáénak a 24 óra, amitől 0,1 százalékponttal marad el a Dunaújvárosi Hírlap.