2011. április 29.

Egyre több médiát fogyasztanak mobilon a németek

A mobiltévé egyelőre nem túl népszerű, de rádiózni például szeretnek kütyüjükön a fogyasztók.

A mobiltévé egyelőre nem túl népszerű, de rádiózni például szeretnek kütyüjükön a fogyasztók.

Notebookján a megkérdezettek 23,8, míg mobiltelefonján 18 százaléka fogyaszt médiát - derül ki a TNS Emnid németországi kutatásából, melyet az ország rádióit tömörítő Radiozentrale megbízásából készített. Ez azt jelenti, hogy a notebookon keresztüli médiafogyasztók aránya 61, az ugyanezt mobilon keresztül végzők aránya pedig 50 százalékkal nőtt éves összehasonlításban - írja a Telecompaper.

A 30 évnél fiatalabb németek még lelkesebbek a mobilon keresztüli médiafogyasztás terén, körükben 41 százalékos az arány. Ugyanígy különbséget látunk a táblagép birtoklás terén, ami az összes megkérdezett körében 2 százalékos, míg 14-29 éveseknél 3,8 százalékot ér el.

Ha már mobilon keresztüli médiafogyasztás, akkor a rádió vezet: a felhasználók 12,3 százaléka rádiózik a mobilján, ami 64 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. A 30 év alattiak körében az arány 29 százalékos, ami 41 százalékos bővülésnek felel meg. Amennyire népszerű a rádiózás, annyira nem fogta meg a megkérdezetteket a mobiltévézés: ezzel csupán 1,5 százalék él.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

17 perce

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.