2015. március 16.

Egyre többen használják az IPTV-t

Alapvető változás tapasztalható a tévénézési szokások terén – állítja a Telekom. Hamarosan játékplatformmal is jelentkeznek.

A Telekom Csoport tévéügyfeleinek közel fele, azaz mintegy 450 ezer ügyfél fizetett elő a Telekom IPTV szolgáltatására, ez több mint 14 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi ügyfélszámhoz képest.

Bár a tévénézők többsége egyelőre még nagyképernyőn néz leggyakrabban filmeket és sorozatokat, azonban jelentős az érdeklődés a Telekom által nyújtott többképernyős tévézés, a TV GO szolgáltatás iránt. Egyre többen ismerik fel az internetes tévézés előnyeit, és követik nyomon akár otthonuktól távol, számukra kedvező időpontokban, más készülékeken (okostelefon, tablet stb.) kedvenc műsoraikat. Már több mint 100 ezren regisztráltak és naponta több mint 50 ezren használják a – Telekom tévé-előfizetők számára a Telekom TV-t külön díj fizetése nélkül elérhetővé tévő – TV GO szolgáltatást – írja a szolgáltató közleménye.

A Magyar Telekom az interaktív tévézés számos már meglévő funkciói mellé további fejlesztést ígér. A Deutsche Telekom hazánkba telepített tévékompetencia-központja többek között webes felületeken és tévéképernyőn egyaránt elérhető felhő alapú játékplatform bevezetését tervezi, amelynek segítségével játékkonzol megvásárlása nélkül lehet majd élvezni a játék örömét.