2014. október 15.

Együttműködés a Leo Burnett és a Huffington Post között

A megállapodás natív tartalmak gyártására vonatkozik, és a Leo Burnett észak-amerikai ügyfélkörét érintheti.

A megállapodás natív tartalmak gyártására vonatkozik, és a Leo Burnett észak-amerikai ügyfélkörét érintheti.

Exkluzív partnerséget kötött a Leo Burnett ügynökség és a The Huffington Post online újság. Az egyezség konkrétan a Leo Burnett szakembereinek és a HuffPo márkatartalomra (Branded Content) specializálódott csapatának együttműködésére vonatkozik. A Huffington Post számára különösen fontos ez a részleg, ugyanis a platform amerikai forgalmának már most is közel harminc százalékát teszik ki a natív reklámok, a márkatartalom és a közösségi kampányok. A mostani kooperáció célja, hogy az ügynökség ügyfelei a jövőben a személyre szabott és vonzó tartalmakból is profitálhassanak.

„A csapatokon átívelő együttműködés, az adatcsere és – ami a legfontosabb – a kreatív márkaépítés áll az ágazatban egyedülálló, új modell középpontjában” – nyilatkozta Rich Stoddart, az észak-amerikai Leo Burnett ügyvezető igazgatója. Szerinte ugyanis változik az emberek vállalatokhoz és márkákhoz való hozzáállása.

Arianna Huffington, a Huffington Post alapítója és főszerkesztője elmondta, hogy a szerkesztőségi függetlenség továbbra is megmarad. A portál Németországban is alapított már egy partnerstúdiót, mely a szerkesztőségtől különválva, natív reklámkampányok megvalósításán dolgozik. Az első ügyfelek között megtalálható az Edeka, az Ergo és az Alpenhain is. A Leo Burnettel való kooperáció azonban kizárólag az észak-amerikai régióra korlátozódik. Az ügynökség ügyfélköréhez tartozik többek között a Philip Morris, a Fiat, a Pfizer, a Samsung, a P&G, a GM, a Coca-Cola, a McDonald's és a Kellogg's is.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.