2013. október 16.

Együttműködik az IAB és az ÖRT

A digitális iparágban mostantól önszabályozás keretében bírálják el a viselkedésalapú reklámokkal (OBA) kapcsolatos panaszokat.

A digitális iparágban mostantól önszabályozás keretében bírálják el a viselkedésalapú reklámokkal (OBA) kapcsolatos panaszokat.

Megállapodást kötött az IAB Hungary és az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), melynek nyomán mostantól önszabályozás keretében bírálják el a viselkedésalapú reklámokkal (online behavioral advertising, OBA) kapcsolatos panaszokat.

Megyer Örs, az ÖRT és Novák Péter, az IAB Hungary elnöke

Ennek európai szintű előzménye van: az OBA-szabályozást önszabályozási keretek között, a European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA) közvetítésével alkották meg. Ebben együttműködtek az Európai Bizottság mellett az önszabályozó szervezetek és az iparág képviselői is.

Magyarországon az európai önszabályozásért felelős szervezet helyi szervezete, az ÖRT végzi a beérkező panaszok vizsgálatát. Ehhez az IAB szakmai hátteret nyújt, és részt vállal az önszabályozás iparági népszerűsítésében is.

Az önszabályozással kapcsolatos anyagok és a panaszkezelés gyakorlati menetére vonatkozó tudnivalók elérhetőek az IAB és az ÖRT honlapján.

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

15 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.