2011. január 20.

Együttműködik az ÖRT és a FEOSZ

A megállapodás célja a fogyasztóvédelem hatékonyságának növelése, mind az általános, mind az egyedi panaszos ügyekben.

A megállapodás célja a fogyasztóvédelem hatékonyságának növelése, mind az általános, mind az egyedi panaszos ügyekben.

Együttműködési megállapodást kötött az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), melynek célja a fogyasztók hatékonyabb védelme.

Ezért a két szervezet tudatosítaná másokban is, hogy a felelősségteljes reklámtevékenység a fogyasztók, a vállalkozások és a társadalom érdekében is kiemelten fontos, s ennek egyik lehetséges eszköze az önszabályozás.

A megállapodás tapasztalat megosztásról, az uniós jogszabályok változásával kapcsolatos kölcsönös tájékoztatásról, illetve a jogszabály-véleményezések egymásnak való eljuttatásáról szól. Emellett kölcsönösen lehetőséget biztosítanak a témát érintő továbbképzéseken való részvételre.

"A civil szervezetek véleménye fontos az ÖRT számára. Ezért is kiemelkedő jelentőségű az együttműködési megállapodásunk a FEOSZ-szal, hiszen egy nagy szaktekintélynek örvendő, aktív fogyasztóvédelmi szervezet álláspontja révén a reklámok megítélése során a fogyasztók széles körének ismerete segíti a döntéseinket" - mondta el dr. Megyer Örs, az ÖRT elnöke.

Dr. Baranovszky György a FEOSZ elnöke hozzátette: "A reklámok kiemelt, hangsúlyos szerepet töltenek be minden fogyasztó életében, ezért fontos a szigorú szabályozás mellett a reklámtevékenységet folytatók felelőssége az önszabályozás területén. A jövőbeni pozitív változások elérésére nyújthat nagy segítséget a most kötött megállapodás".

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

11 perce

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

17 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.