2010. november 24.

Einstandolna a köztévé

Újabb vita robbant ki az amúgy is gyenge lengyel digitális földfelszíni tévés piacon a szabad csatornahelyek elosztása körül.

Újabb vita robbant ki az amúgy is gyenge lengyel digitális földfelszíni tévés piacon a szabad csatornahelyek elosztása körül.

A köztévé vezetése ugyanis elégedetlen saját multiplexének kiépítettségi fokával, így most azt pedzegetik: versenybe szállnának az első programcsokor még kiadó programhelyeiért. Az a rendszer ugyanis működik, két év múlva az ország területének 95 százalékát lesz képes besugározni, s ha helyet kapnak benne, nem kell több éves lemaradással indulniuk a DVB-T platformon.

Van az országban még egy működő multiplex, azon azonban a négy nagy helyi tévétársaság (a Polsat, a TVN, a TV4, a TV Puls) kapott két-két helyet – több csatorna viszont id nem fér el.

 

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

1 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

2 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.