2010. október 21.

Eladják a Figyelőt

A Sanoma Budapest értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait.

A Sanoma Budapest úgy döntött, hogy értékesíti a Figyelő hetilap, az Üzlet és Siker, a TOP 200, a Figyelő Trend sorozat, valamint a Figyelő Konferenciák jogait - adta hírül a társaság közleménye. Az értékesítésre meghívásos tender formájában kerül sor, amely várhatóan 2011. második negyedévében zárul le. Az eladási folyamatnak nem része az fn.hu. Az eladás híre valószínűleg kevés szakembert lep meg, a piac már a Sanoma tavaly megkezdett profiltisztítása óta várt a bejelentésre.

A Sanoma Budapest Zrt. közleménye szerint a Figyelő a cég egyik legpatinásabb márkája. A hetilap a válságidőszakban is stabilan teljesített: megőrizte, és egyes időszakokban növelni is tudta példányszámát. A döntés oka mégis, hogy a Sanoma Budapest a jövőben magasabb nyereségességű tevékenységek létrehozására és akvizíciójára kívánja fordítani kapacitásait, hogy hosszú távra biztosítsa a fenntartható működését.

Az értékesítés lezárultáig a Figyelő csoport változatlan feltételek mellett folytatja a működését, a folyamat nem érinti a különböző kereskedelmi megállapodásokat és a szerkesztőség munkáját. A Figyelő értékesítésének folyamatát azonban nem az eddigi lapigazgató kíséri végig. Bálint Viktor (képünkön) novemberben távozik a kiadótól, utódlásáról hamarosan dönt a Sanoma Budapest.

A Figyelő a magyar üzleti döntéshozók, közéleti személyiségek mérvadó, kikerülhetetlen információforrásává vált. A lap ezen független, mértékadó szerepének a megőrzésére a Sanoma Budapest az értékesítés során mindvégig tekintettel lesz, és mindent megtesz a hetilap, valamint a hozzá kapcsolódó termékek színvonalának, piaci helyének fenntartásáért, javításáért, értékük növeléséért - olvasható a kiadó közleményében.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.