2016. november 07.

Eladó az Echo Tv

Egyebek mellett ez derül ki abból az interjúból, amelyet Széles Gábor adott saját lapjának, a Magyar Hírlapnak.

Féléves tárgyalások vannak mögöttünk több befektetői csoporttal, de döntés még nem született. Kizárólag olyan befektető jöhet szóba, akinél egyértelmű számomra, hogy az Echo Tv szellemiségét tovább fogja vinni. A cél az, hogy olyan jobboldali médiacsoport alakuljon, amely nem csak a jobboldali szavazótábornak fontos, hanem olyan szellemi műhelyként is szolgál, amely az utóbbi években a Hír Tv és a Magyar Nemzet pálfordulása miatt megszűnt – fogalmaz az interjúban a nagyvállalkozó.

Az Echo Tv 2,8 millió háztartásban elérhető, s ez körülbelül hétmillió potenciális nézőt jelent. Ez számomra olyan kötelezettség is, hogy a csatornát technikailag is tovább kell fejleszteni. Át kell állni a 16:9 képarányra, ehhez a vezérlőt meg kell újítani, új kamerákat kell vásárolni, húsz-harminc százalékkal kell bővíteni a szerkesztő- és vágókapacitást. Számításaim szerint ehhez hat-nyolcszáz millió forintos forrásbevonásra van szükség. Az új tulajdonosnak ezt is biztosítania kell – folytatta.

Szavaiból az is kiderül, mennyit költött médiabirodalmára. "Körülbelül hatmilliárd forintot tett ki 2004 és 2010 között az az összeg, amelyet teljes mértékben én finanszíroztam. Évente tehát egymilliárdot költöttem erre a célra, hétszázmilliót az Echo Tv-re, háromszázmilliót pedig a Magyar Hírlapra fordítottam" - mondta.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.