2011. április 18.

Eladta a NeoFM-et az Est Media

Az országos rádiót eladták, már a reklámidőt sem értékesítik. Megkezdődik a cég újraszervezése, amely jobban előtérbe helyezi a rövid távú profitot.

Az országos rádiót eladták, már a reklámidőt sem értékesítik, mivel ezek veszteséges tevékenységek voltak. Megkezdődik a cég újraszervezése, amely jobban előtérbe helyezi a rövid távú profitot.

120 millió forintért eladta az Est Media Nyrt. (volt econet.hu) tulajdonában álló Est Media Group (EMG) a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt-ben tulajdonolt 25 százalékos részesedét. A vevő a többségi tulajdonos FM1 Friends Kft. Ez egyben azt is jelenti, hogy a továbbiakban az EMG nem értékesíti az országos rádió reklámidejét sem.

Ennek nyomán a cégcsoport 8-10 milliárd forint közöttire várt konszolidált árbevétele 1,5 milliárddal csökkenhet, viszont az üzmei eredmény nem változik, lévén a rádiós és a sales house tevékenység is veszteséges volt - közölte az Est Media.

Át is szervezik a cég tevékenységét, annak mentén, hogy inkább a már rövid távon is profitábilis tevékenységekre helyezik a hangsúlyt, szemben a korábbi stratégiával, amely a több lábon állást preferálta azon az áron is, hogy az csak hosszabb távon térülhet meg.

Ennek első lépése a rádió eladása, emellett átalakítják a cég finanszírozását is. Ennek egyik elemeként meghosszabbítják a Sziget megvételéhez felvett 300 milliós rövid lejáratú kölcsönt.

A cégcsoport nemrégiben jelentette be, hogy április végével távozik az EMG éléről Kádár Tamás, aki 2008 eleje óta irányította a cégcsoportot ügyvezető igazgatóként. Utódja még nem ismert.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.