Az ügylet eredményeként akár vissza is térhet a magyar piacra a Sláger Rádió frekvenciáját 2009-ben elvesztő, ezt követően pedig Európából kivonuló amerikai Emmis Communications.

A vevő az eredeti Sláger Rádió tulajdonosa (nem keverendő össze a most Sláger FM néven sugárzó, korábban Juventusként ismert rádiót működtető céggel).

Az új gazdát 85 százalékban tulajdonló Michael McNutt azt jelezte a hétfői bejelentéskor: bizonyos tulajdoni hányadot fel fog ajánlani az Emmisnek, amellyel egyébként is együttműködnek. Közösen állítanak fel ugyanis egy diagnózist a Class FM és a rádiós piac helyzetéről, majd az eredmény ismeretében döntenek a Hogyan tovább? kérdésében. Szintén partnerként szólt Jürg Marquard-ról, akinek a MEM Magyar Electronic Media nevű cégen keresztül 15 százalékos részesedése van a Sláger Rádióban. Ez a vállalkozás - ellentétben a korábban megjelent hírekkel - a végső tulajdonos személyén kívül semmilyen módon nem kötődik a Marquard Mediához.

Azt egyértelművé tette, hogy a márkanévhez nem nyúlnak, és a műsorban sem állnak be azonnali változások, a hosszabb távú tervekre vonatkozó kérdés kapcsán peedig megemlítette: novemberben lejár ugyan műsorszolgáltatási jogosultságuk, de „normál esetben garantáltnak tűnik a folytatás”, azaz a hét éves szerződés utáni ötesztendőnyi opció. A vételárra vonatkozó kérdést Michael McNutt elhárította ugyan, de azt elmondta, hogy piaci alapon kalkuláltak, s ennek során azt is figyelembe vették, hogy a médiahatóság (amelyet ma tájékoztattak a múlt kedden megkötött ügyletről) még nem hosszabbította meg a Class FM licencét.

Turi Árpád, a most eladott Advenio Zrt. vezérigazgatója a bejelentéskor azt emelte ki, a jó részt az egykori Sláger csapatából álló Class FM-team az elmúlt hét esztendő alatt erős brandet épített fel, a rádió 2,8 milliós hallgatottsága pedig 600 ezerrel múlja felül a Sláger egykori táborát.