Az adásvételi szerződést tegnap írtuk alá – mondta el a Magyar Hírlapnak Széles Gábor. A televízió öttagú igazgatóságában Széles Gábor is szerepet vállal, mint mondta, a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna marad az Echo.

Azt is kifejtette, a célja az, hogy a magyar buszgyártást, az Ikarust is úgy felvirágoztassa, ahogy a Videotont.

Több hónap alatt készítettük elő a szerződést. A befektető kiválasztásánál nem csak a tőkeerő volt fontos számomra, mert csak olyan jöhetett számításba, akiknek az értékrendje hasonló az enyémhez, illetve hogy magyar legyen a vevő.

A nagy nemzetközi médiacégek itthoni tevékenysége számomra nagyon negatív volt a rendszerváltás után, így velük mindennemű együttműködést kizártam. Az iparból, a saját területemről is volt rossz tapasztalatom a nyugati befektetőkkel – mondta Széles Gábor.

Nagyon fontos volt, hogy a leendő tulajdonossal politikailag is félszavakból értsük egymást. Mészáros Lőrinc ilyen ember.

Az utóbbi időben többször is tárgyaltunk, és egyértelműen pozitív a róla kialakult véleményem, korrekt és szerény embernek tartom. Ő is abban lesz érdekelt, hogy az Echo Tv továbbvigye az eddigi szellemiségét – fogalmazott.

A Magyar Hírlapról, amelyben az interjú megjelent, a vállalkozó úgy nyilatkozott, az „marad a tulajdonomban, nem válok meg tőle”.

Büszke vagyok a Magyar Hírlapra, hiszen mára mi lettünk a legnagyobb példányszámú országos politikai napilap, nem csak a jobboldalon.

Őszintén mondom, erre nem gondoltam volna, amikor 2005-ben az SZDSZ-hez közeli újságot megvásároltam, és belekezdtünk a polgári értékrendű új Magyar Hírlap felépítésébe – jelentette ki a nagyvállalkozó az interjúban.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

20 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.