2014. szeptember 19.

Elbocsátások a Népszabadságnál - FRISSÍTVE

A héten már a második napilaptól érkeztek leépítésről szóló hírek. A Népszabadságról szólóak ugyanakkor pontatlanok voltak. Hírünket kiegészítettük.

A héten már a második napilaptól érkeztek leépítésről szóló hírek. A Népszabadságról szólóak ugyanakkor pontatlanok voltak. Pénteki hírünket kiegészítettük a Népszabadság közleményével.

A hét elején a Magyar Nemzettől érkeztek elbocsátásról szóló hírek, most pedig a Népszava számolt be arról, hogy a Népszabadság 12 munkatársától, köztük Angyal Gábor lapszerkesztőtől, Inotai Edit külpolitikai és Várkonyi Iván gazdasági rovatvezetőtől kényszerül megválni.

FRISSÍTÉS

A Népszabadság közleménye az ügyben:

"A sajtóban a Népszabadsággal kapcsolatban a tegnapi napon több helyen is téves információk jelentek meg. A Népszabadság szerkesztőségében történt szervezeti átalakítás során három belsős munkatárs távozik közös megegyezéssel a laptól. A sajtóban megnevezett újságírók nem fogadták el számukra felkínált új feladatköröket vagy kondíciókat. A Népszabadság vidéki tudósítói hálózata a rémhírekkel ellentétben változatlanul működik tovább. A nol.hu látogatóinak száma az elmúlt egy évben a szakma számára is elérhető auditált adatok szerint nem változott jelentősen."