2013. február 26.

Elbukott az állami mobilcég

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, és ezzel hatályon kívül helyezte az NMHH frekvencia-árverésen hozott januári határozatait.

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, és ezzel hatályon kívül helyezte az NMHH frekvencia-árverésen hozott januári határozatait.

A Kúria helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését kedden, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a mobilhálózat kiépítésére, és a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat - írja az MTI.

A Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 17-én hozott jogerős ítéletet, amellyel az NMHH árverést lezáró határozatát hatályon kívül helyezte. A hatóság határozata miatt a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone bírósághoz fordult, megtámadva a negyedik, állami szolgáltató győzelmét.

Az NMHH tavaly januárjában hirdetett eredményt a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható rádió-távközlési szolgáltatásra a 2011. augusztus 4-én kiírt pályázaton. A határozat nyertessé nyilvánította többek között a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorciumot (MPVI). A másik három mobilszolgáltató szintén nyert frekvenciablokkokat. Legtöbbet közülük a Vodafone, amely már használatba is vette az elnyert blokkot, amellyel országos lefedettségűvé növelte 3G-s hálózatát - írja az MTI.

Új rekord a Sport TV-n

5 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

6 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.