2013. november 14.

Elégedett az EU az önszabályozás működésével

Kerekasztalt tartottak OBA (online viselkedésalapú reklámozás) témában. A magyarok most a sikertörténetek között szerepelnek.

Kerekasztalt tartottak OBA (online viselkedésalapú reklámozás) témában. A magyarok most a sikertörténetek között szerepelnek.

Uniós kerekasztal-sorozaton tárgyalták meg az OBA (online viselkedésalapú reklámozás) kérdését. A november 12-ei hetedik ülést Robert Madelin, a Neelie Kroes nevével jelzett bizottság vezérigazgatója vezette és az érintettek közül az ipar, az önszabályozó szervezetek és az ún. WG29 képviselői vettek részt.

"A kerekasztal tárgyalások célja volt, hogy a Bizottság nyomon kövesse az OBA témában az ipar vállalásait, azok teljesítését és a folyamat fejlődését. Robert Madelin elégedett volt az eredményekkel. A vállalások lefedettsége fontos, de a végső siker a hitelességén, azok betartásán múlik” - mondta el Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkára.

A piac szereplői, az EASA és az IAB Europe által létrehozott best practice dokumentumok alapján az OBA reklámokat a vállalást tevő cégek ad choice emblémával látják el, amely a your online choice honlapra vezet, és így - minden európai ország nyelvén - tájékoztatást és lehetőséget ad a fogyasztóknak az opt out-ra, vagyis leiratkozásra.

A vállalás betartása érdekében az önszabályozó szervezetekkel kötött megállapodás alapján, panasz esetén az önszabályozó szervezetek járnak el. Ennek jelentőségét emelte ki Robert Madelin a tárgyalás zárszavában. "Külön öröm volt számomra, hogy az ipar prezentációjában a magyar helyzet a sikerek között szerepelt az IAB és ÖRT között októberben kötött megállapodás alapján" - tette hozzá Fazekas Ildikó.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.