2013. január 18.

Elfogyott a közéleti portál pénze

Csütörtöktől felfüggeszttette működését a Galamus portál, mivel csak adósságot termelt.

Csütörtöktől felfüggeszttette működését a Galamus portál, mivel csak adósságot termelt.

"Két hónapja már csak adósságokat halmozunk fel – az Önök támogatása, amelyet december 15-e után kaptunk, csak az adósságaink valamelyes csökkentésére volt elég –, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk tovább, mert egyelőre nincs mire kockáztatni" - írja a galamus.hu oldalon Mihancsik Zsófia, a portál felelős szerkesztője.

A stáb a mostani leállás ellenére még reménykedik a folytatásban. Azt írják a honlapon, hogy továbbra is próbálják megoldani a finanszírozási kérdéseket, és "ha sikerrel járunk, folytatjuk". Mihancsik egyúttal köszönetét fejezte ki az olvasóknak, akik anyagi segítséget nyújtottak az oldal fennmaradása érdekében.

A véleménycikkeket, "napi közéleti reflexiókat" publikáló portál 2010-ben indult el, nevét a Franciaországban található Galamus-szorosról kapta. A portál impresszuma szerint Mihancsikon és Kelemen László felelős kiadón kívül a csapat egy nyolcfős szerkesztőségből állt, melynek tagjai: Cserni János, Fazekas Csaba, Fleck Zoltán, Horváth Júlia, Krémer Ferenc, Lánczos Vera,  Lendvai L. Ferenc, Sándor Klára.

Címkék: Galamus bezárás