A filmproducer 75 éves volt.

Életének 75. évében hosszú betegség után elhuny Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéésért felelő kormánybiztos - közölta a Magyar Nemzeti Filmalap a távirati irodával.

Vajna András György, az etyeki Korda Filmstúdió társtlajdonosa az InterCom Zrt. korábbi elnöke, a TV2 tulajdonosa volt. Olyan filmeknek volt a producere, mint a Rambo I,II és III, a Die Hard 3, vagy a Terminátor 3, Terminátor - Sarah Conor krónikái és a Terminátor: Megváltás. A magyar filmgyártás is sokat köszönhet neki, a nevéhez fűződik a Saul fia, ami a Cannes-i Filmfesztivál zsűri nagydíját, Hollywoodból pedig a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját seperte be.

Ahogyan megírtuk, Andy Vajna a közelmúltban is tevékeny volt, 5 százalékos részesedést szerzett az Est Mediában.

 

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.