2010. június 30.

Elindult a FutureZone

Megkezdte működését a Magyar Telekom és a Cisco innovációs központja, amelynek létrehozását márciusban jlentette be a két cég.

Megkezdte működését a Magyar Telekom és a Cisco innovációs központja, amelynek létrehozását márciusban jlentette be a két cég.

A FutureZone névre keresztelt központ a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. telephelyén található. A Cisco legújabb technológiáin alapuló fejlesztési centrum legfontosabb célja, hogy a különböző technológiák integrációjával új, innovatív, és egyben piacképes megoldásokat és szolgáltatásokat hozzon létre. A FutureZone a Magyar Telekomon és a KFKI Zrt.-n belüli, a vállalati ügyfélkör számára folytatott, Cisco technológián alapuló innovációs tevékenységeket fogja össze mind a helyszín, mind az alkalmazott technológiák tekintetében.

A fejlesztési központ a Cisco Gold partneri, illetve Cisco TelePresence Authorized Technology Provider partneri minősítéssel rendelkező KFKI Zrt. budapesti épületében, a Hun utcában kapott helyet. A központban folyó munkára épülő első szolgáltatások a Magyar Telekom várakozásai szerint még az idei évben megjelenhetnek a piacon. A fejlesztések többek közt átfogóan foglalkoznak a felhő (cloud) környezetben megvalósított egységes kommunikáció, videokommunikáció, telepresence és HD videorendszerek integrálásával, az adatszivárgással és az IT biztonsággal, az egységes mobilkommunikációval, az otthoni munka támogatásával, az IP alapú megfigyelési rendszerekkel, továbbá az egységes kommunikációs rendszerek (UC) és menedzselési modellek kidolgozásának kutatási területeivel.