2012. február 21.

Elindult a Playertise

Közel 270 millió forintos uniós támogatással valósult meg az online videóhirdetési platform.

Közel 270 millió forintos uniós támogatással valósult meg az online videóhirdetési platform.

Közel 270 millió forintos uniós támogatás mellett, évi 1 milliárdos online videóhirdetési potenciált megcélozva készült el a Playertise nevet viselő, online videóhirdetéseket kiszolgáló platform. A terméket a Mindroom fejlesztette, így nem meglepő, hogy a platform része egy - a célzást segítő - beszédfelismerő rendszer is.

A magyar indulást követően a tervek között szerepel a kelet-közép-európai terjeszkedés is, ennek első lépéseire már 2012-ben sor kerülhet. Ezt a Playertise helyi partnerekkel együttműködve kívánja megvalósítani. A targetálást segítő beszédfelismerő szoftver a magyar mellett a román és a lengyel nyelvet is "tudja" mostanra.

"A többi piacról a szűkebb régiónkat tekintve viccesen annyit lehetne mondani, hogy ugyanaz van pepitában, mint Magyarországon. Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a Lajtán innen nem jött be az a trend, ami nyugatabbra már tombol. Magyarország - a csehekkel karöltve - valóban az egyik legfejlettebb online piac a régióban, így a magyart tekinthetjük inkubátor piacnak, ahol rengeteg tudást és referenciát lehet összegyűjteni" - mondta el a Médiapiacnak egy korábbi interjúban Vocskó György, a projekt vezetője.

A tesztek mostanában zárulnak, a Playertise első médiapartnere az Index-csoport, ezt heteken belül a Ustream követi, amely 2 millió regisztrált felhasználót tudhat magáénak. A médiatulajdonosoknak a Playertise új hirdetői kört, kkv-kat is "szállítana", elsősorban a targetálás révén. "Hirdetési sablonokat és egyszerű kezelőfelületet hoztunk létre, így a saját kreatívval nem rendelkező kkv-k is könnyen elérhetik célközönségüket. Ezáltal egy új hirdetői kört csatolunk be az online hirdetések piacára" - tette hozzá Vocskó György.

Sztárok táncolnak októbertől a TV2-n

4 órája

Dancing with the Stars – Mindenki táncol címmel, Lékai-Kiss Ramóna és Stohl András műsorvezetésével október 10-én, a tervezetthez képest egy héttel később indul a nemzetközi sikerű táncos showműsor.