2016. május 18.

Elindult a digitaliscsalad.hu

A családoknak szóló oldal célja, hogy az internetezés közben napi szinten felmerülő kérdésekre közérthető válaszokat adjon.

Kiss Miklós Emoji Ballroom című kiállításának megnyitójával és egy a családi internethasználatról szóló kerekasztal beszélgetéssel indította el kedden este a Vodafone Magyarország a www.digitaliscsalad.hu online magazint.

„A Vodafone Magyarország kiemelten fontosnak tartja a digitális esélyegyenlőséget, ahogyan azt a 2016 januárjában útjára indított Vodafone Digitális Iskola Program is bizonyítja. Ugyancsak nagyon fontos cél, hogy minél többen elsajátíthassák a biztonságos internetezéshez szükséges ismereteket, valamint, hogy az internetezés ne elválassza, hanem közös nevezőre hozza a szülőket és a gyerekeket” – mondta Baráth Péter, a Vodafone Magyarország márkaigazgatója.

Mivel Magyarországon még nagyon sok családnak okoz problémát, hogy a szülők és gyermekek digitális ismeretei meglehetősen eltérő szinten vannak, ezért a lap nem titkolt célja, hogy elősegítse a generációk közeledését is.

„A mobil eszközök használata a mindennapjaink részévé vált és nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezek készség szintű, megfelelő és biztonságos használatát már gyermekkorban minél többen elsajátíthassák" – mondta R. Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese a kerekasztal beszélgetésen.

Till Attila, a TV2 műsorvezetője többek között a saját tapasztalatiról beszélt, mint elmondta: „a Tiszta szívvel című legújabb filmem forgatása alatt tapasztaltam meg, hogy egyrészt munka közben sem érdemes tiltani a mobileszközök használatát, másrészt pedig, hogy a digitális bennszülöttek – mint például Fenyvesi Zoli, a kerekes székes főszereplő –, az a mobiltelefon folyamatos használata mellett is képes rám figyelni.”

A www.digitaliscsalad.hu tesztekkel, videókkal, ismert emberek, gyakorló szülők, valamint internetes szakértők tanácsaival és javaslataival igyekszik elősegíteni a családok közös internetezését, bemutatva, hogy mire használják a gyerekek a szüleik számára ismeretlen alkalmazásokat, mit látnak és mihez szólnak hozzá a közösségi oldalakon.

Az online magazint a Vodafone Magyarország hívta életre, az oldalt Gróf Anita vezetésével egy önálló szerkesztőség készíti.

Elhunyt Baló György

10 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.