2012. december 03.

Elindult az IAB Hirdetői Klubja

A digitális piac iránt elkötelezett hirdetők vesznek részt a klubban. Várják a további csatlakozókat.

A digitális piac iránt elkötelezett hirdetők vesznek részt a klubban. Várják a további csatlakozókat.

Hirdetői Klub jött létre az IAB Hungary keretein belül, melynek célja, hogy a digitális piac iránt elkötelezett marketingesek konkrét javaslatokat tehessenek a digitálismarketing-piac hazai fejlesztése érdekében.

A Hirdetői Klub Juhász Péter Tibor (Procter & Gamble, jelenleg gyes-en) és Tóth Gergely (Heineken) vezetésével és aktív közreműködésével született meg, az IAB Hungary keretein belül.

Az első hivatalos eseményen a Boehringer Ingelheim, a Heineken, a McDonald’s, a P&G, a Samsung, a UPC és a Vodafone képviselői vettek részt. A szakmai előadásokat Juhász Péter Tibor és Szabó Béla (Vodafone) tartotta. Emellett megállapodtak a Klub céljairól, működtetéséről is.

A - díjmentes - csatlakozás továbbra is nyitott a marketinges, kommunikációs szakemberek számára, és ennek nem előfeltétele az IAB-tagság. A Klubba ugyanakkor csak a digitális piac iránt elkötelezett, hirdetőoldali szakemberek léphetnek be.

"Annak érdekében, hogy a Hirdetői Klubban eredményes munkát végezhessünk kidolgozunk egy közös prioritásokon alapuló cselekvési tervet, amely tartalmazza a tagok számára azokat a területeket, ahol fejlődést szeretnénk elérni. Ilyen például az átlátható és korszerű médiatervezés és vásárlás (bele értve a Reach/Freq, RTB, lead alapú értékesítést, stb.) a mérés (online közönségmérés, webanalitika, stb), edukáció - elsősorban ügyfél oldalon - és az online hirdetések hatékonyabb kihasználása (pl. sztenderd méretek)" - mondta el Tóth Gergely.

"Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a negyedévenkénti találkozók alkalmával közös érdekérvényesítés, együttes összefogás, tudáscsere és kapcsolatépítés alakuljon ki a résztvevők között, valamint egy kötetlen beszélgetés keretében szót ejtsünk a digitális marketing piac aktualitásairól" - tette hozzá Juhász Péter Tibor.