2019. április 11.

Elindult az első nemzetközi török dráma csatorna

A Timeless Drama Channel (TDC) világszerte hozzáférhetővé válik a tévénézők számára.

A Timeless Drama Channel az első török dráma csatorna, amely a nemzetközi piacon debütál. A csatornát Ay Yapim együttműködésével hozták létre, aki számos díjnyertes török sorozat szerzője és producere. A TDC több mint 800 órányi friss tartalmat kínál, műsorai között olyan világszerte népszerű török sorozatok is megtalálhatók, mint a Karadayi; a Piszkos pénz, tiszta szerelem; a Szerelemben, háborúban; a Hazugságok gyűrűjében; az Analar Ve Anneler (Anyák és anyák); az Al Yazmalim (A vörös kendő); a Bes Kardes (Öt fivér) vagy a 20 Dakika (20 perc).

„A Timeless Drama Channel bevezetése jelentős változásokat eredményezhet a nemzetközi televíziós piacon: a lehető legszélesebb közönség számára tesszük elérhetővé a török drámákat, ami világsikert hozhat a műfajnak” – mondta Berk Uziyel, az SPI vezérigazgatója. „Törökország hamar a világ második legnagyobb telenovella-exportőre lett, a Timeless Drama channel pedig az első olyan csatorna, amely török drámákat sugározva globális szereplővé lépett elő. Biztosak vagyunk benne, hogy több millió drámarajongót fogunk elérni, ezzel is nagymértékben hozzájárulva a Törökországból származó drámasorozatok elterjedéséhez.”

A csatorna kezdetben tíz nyelven, angol felirattal lesz elérhető, és az EUTELSAT 16A műholdjának köszönhetően Európa-szerte hozzáférhetővé válik. Az SPI/FilmBox hat szolgáltatóval kötött szerződést a sugárzásról: a Kujetsával, az Ipko Kosovóval, a Digit-Albbal, az RTL Albaniával, az A1 Croatia-val és az A1 Macedoniával. A közeljövőben újabb megállapodások várhatók a közel-keleti és észak-afrikai régióban, az ázsiai–csendes-óceáni térségben és a balti, illetve szovjet utódállamokban. A magyarországi sugárzást illetően az SPI tárgyalásokat folytat továbbá magyar kábelszolgáltatókkal is.

Címkék: média tdc spi