2017. június 08.

Eljön az ítéletnap a Discoveryn

Világszerte az év legmelegebb időszakára készülünk, a Discovery Networks nem véletlenül választotta pont ezt az időszakot arra, hogy bemutassa dokumentumfilmjét, a Moszkító – az ítéletnapot.

A csatorna a vérszívóknak kedvező időjárási körülmények között hívja fel a figyelmet arra, hogy a történelem során a szúnyogok terjesztették a legtöbb halálos kórtés, hogy ez a helyzet mára sem változott.

A Discovery Channel kétórás, négy kontinensen forgatott dokumentumfilmje átfogó képet ad az ember és a szúnyogok küzdelméről, fő fókuszában pedig friss kutatások áttörőeredményei állnak az olyan félelmetes betegségek leküzdésében, mint a zika-vírus okozta kisfejűség, a nyugat-nílusi láz, a sárgaláz, a chikungunya- vagy a dengue-láz. A Moszkító – az ítéletnap című film, közelebbről is szemügyre veszi az ezeket a betegségeket összekötő apró, ám annál veszélyesebb teremtményeket, hiszen egyre sürgetőbbé válik a fertőzések visszaszorítása.

„A Discovery missziója már több mint harminc éve az, hogy felélessze a nézők kíváncsiságát, dialógusra és cselekvésre buzdítsa őket, különösen a kritikus, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekben” – nyilatkozta David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója.

A Moszkitó – az ítéletnap több mint 220 országban lesz elérhető és közvetlenül a világpremier előtt szerepelni fog a AFI Docs dokumentumfilm fesztiválon is június 15-én.

A Discovery Channel július 6-án, 21 órakor tűzi műsorára a dokumentumfilmet Magyarországon.