2012. augusztus 01.

Elkaszálták a Marslakókat

A gyártó cég és az MTVA közös közleményben tudatja: a sorozat nem váltotta be a reményeket, így szerződést bontanak.

A gyártó cég és az MTVA közös közleményben tudatja: a sorozat nem váltotta be a reményeket, így szerződést bontanak.

Ősztől már nem folytatódik a Marslakók a köztévén, miután az MTVA és a Marslakók Produkciós Kft. bejelentette, hogy szerződésüket megszüntették. A fiatalokat megcélzó sorozat 2012 tavaszán került műsorra az m1-en, de nem váltotta be a reményeket. A Marslakók messze elmaradt a köztévé jól muzsikáló műsorainak teljesítményétől.

"(...)az M1 közszolgálati csatornán sugárzott 'Marslakók' című szappanopera innovatív értékei ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől. Figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat – a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel – a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető" - magyarázzák a felek a szerdai szerződésbontást.

Egy hete a Comment:com már megírta, hogy egyelőre leállították a forgatást, arról azonban akkor még nem lehetett tudni, hogy az eredetileg augusztus 13-i rajthoz képest későbbi időpontban várható-e folytatás. Az MTVA három évadot rendelt be, mintegy kétmilliárd forintért.