A Comcast-csoporthoz tartozó NBCUniversalhoz kerül a DreamWorks Animation a piaci elemzők által 3,8 milliárd dollárosra becsült üzlet eredményeként. Ezzel egy csapatban játszhat majd olyan stúdiókkal, mint a Universal Pictures és a Fandango. A résztvevők azzal számolnak, hogy még az idén lezárható az ügylet.

Hogy az eladás jót tesz a DreamWorks-nek, azt jól mutatja, hogy a hírre részvényei negyedükkel drágultak, hiszen évek óta tartó partnerkeresés ért ezzel véget: Egyben pedig biztossá vált, hogy a cég versenyben tud maradni olyan nagyágyúkkal szemben, mint a Disney vagy a Fox.

A felvásárlásban mindig nagyétvágyú Comcast papírjai két tizedszázalékot estek a bejelentés után, pedig a vevő portfóliójába remekül illik a szerzemény. A fizetőstévé-szolgáltatónak ugyanis népszerű tartalom kell, amiből a DreamWorks jól áll, ráadásul egyszerre hoz pénzt a licencjogok révén és azzal, hogy produkcióit harmadik fél is műsorára tűzheti. Elemzők szerint ezzel jelentős költségcsökkentést vihet végbe a Comcast. Amely ráadásul vidámparkjaiban is erősíthet a rajzfilmfigurákkal, tovább erősítve jelenlétét a gyerekek körében. (Mellékszál lehet, de az amerikai tőzsdefelügyeletnek tett bejelentésében a Comcast 4,1 milliárd dollárra taksálja szerzeménye értékét.) Egyes lapok már egyenesen arról írnak, hogy felturbózott portfóliójával a Comcast a Disney babérjaira tör.

Portálunk már tavaly ősszel számolt be arról, hogy a DreamWorks nem hosszabbítja meg lejárt forgalmazási szerződését a Disney-vel, amely az együttműködés évei alatt bevásárolt ebben a szegmensben (például a Lucasfilm és a Marvel átvételével), ezzel pedig érdeklődési iránya erősen átalakult. Hollywoodi források már akkor a Universalt emlegették lehetséges jövőbeni partnerként. Pár hónappal később, idén januárban ismét pedig tovább erősítette a külön úton járás imázsát, hogy a társaság kibővítette együttműködését a Netflix-szel.

Forrás: -