2010. augusztus 09.

Elkelt a Mood

Mood Media Corporation-re változtatta nevét a Fluid Music, amely megvette a Mood Media csoport részvényeit és kintlévőségét.

Mood Media Corporation-re változtatta nevét a Fluid Music, amely megvette a Mood Media csoport részvényeit és kintlévőségét. A tranzakció 206 millió dollár volt.

Júniusban a Fluid Music Canada Inc. megvásárolta a Mood Media Group SA összes kibocsátott részvényét és kintlévőségét 160 millió euróért, azaz 206 millió dollárért. A tranzakcióval egy időben az igazgatótanács úgy döntött, hogy a vállalat nevét Fluid Music-ról Mood Media Corporation-re változtatja – írja kreatív Online.

A Somerset Entertainment Ltd. nem hagyományos kereskedelmi helyszíneken (Wal Mart, Target, Costco) értékesít alkalomhoz szabott zenei albumokat. Az interaktív displayeken kihelyezett lemezek több mint 20 országban, csaknem 18 800 helyszínen találhatóak meg, az éves eladás pedig megközelíti a 19 millió példányszámot. A Mood Media nemzetközi ügyfélbázisának, valamint a helyi piacok ismeretének köszönhetően pedig lehetőség nyílik az eladáshelyi kereskedelemmel az új, nemzetközi piacokra való belépésre is. A Trusonic az interneten keresztül történő háttérzenei szolgáltatás és audiokommunikáció terén tevékenykedik Észak-Amerikában, főképp az általános retail és a vendéglátóipari szegmensben, a Puretracks pedig az online zenei letöltéseket teszi lehetővé.

„Hiszünk abban, hogy a Mood Media által kínált érzékszervi marketing megoldásokat, különösen a világszínvonalú vizuális tartalomszolgáltatást és az illatmarketing megoldásokat kifejezetten jól fogadják majd az észak - amerikai piacon, ahol a Fluid Music jelentős ügyfélbázissal rendelkezik, és a szegmensben idáig még senki nem szerzett piaci részesedést” – hangsúlyozza Lorne Abony, a Mood Media Corporation elnök-vezérigazgatója. A fúziót követően a Mood Media Corporation immár 650 nemzetközi márkát támogat, csaknem 170 000 kereskedelmi helyszínen, 37 országban, beleértve Észak Amerikát, Kanadát, Európát, Ausztráliát és Ázsiát – írja a portál.