2015. február 11.

Elkelt a Viasat3

Az AXN tulajdonosa a vevő

A megállapodás nem vonatkozik a három tematikus csatornára, amelyeken nem folyik reklámértékesítés.

A Sony Pictures Television Networks megvásárolja az MTG-től a magyarországi Viasat3 és Viasat6 csatornákat, illetve a hozzájuk tartozó Viasat Play catch-up szolgáltatást. Így egy tulajdonoshoz kerülnek az AXN, az AXN White, az AXN Black csatornákkal, illetve az ezekhez kapcsolódó AXN Now és AXN Player digitális szolgáltatásokkal. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása után véglegesítik.

Ez a megállapodás egyértelműen megerősíti pozíciónkat a közép-európai piacon. Az idei évben kiemelt célunk tovább építeni csatornáink és digitális szolgálatásaink eddig elért sikereit

- mondta Lyle Stewart, az SPT Networks CEEMA alelnöke.

A hazai televíziós piacon a konszolidáció jelentheti az előrelépést a közepes méretű csatornáknak. A Viasat továbbra is egy nagyon erős brand, csatornái majdnem minden háztartásban elérhetők Magyarországon

- tette hozzá Szabó András, a Viasat Hungária vezérigazgatója.

A közlés szerint a felvásárlást követően az SPT Networks portfóliója 6,4 százalékra növeli a közönségarányát a 18-49 éves célcsoportban a magyar piacon.

Az MTG további három csatornája, a reklámoktól mentes Viasat Explore, Viasat History és Viasat Nature nem része a megállapodásnak, és a disztribúciós partnereken keresztül a jövőben is elérhetők lesznek a magyar nézők számára.

A tranzakció kapcsán 2015-ben az SPT Networks két sales house-szal működik majd együtt. Az AXN csatornát az R-time, a Viasat csatornákat pedig továbbra is az Atmedia értékesíti Magyarországon.