A Verizon távközlési óriás 4,83 milliárd dollár készpénzt kínált a szebb napokat látott portálért és a kapcsolódó médiaérdekeltségekért és marketingcégekért.

A felvásárlással a Verizon online portfóliója tovább erősödik: tavaly már megvették az internet hőskorának másik óriását, az AOL-t, ehhez adódik hozzá a Yahoo! több millió felhasználója, valamint a Flickr, a Tumblr, néhány szakmai híroldal és olyan digitális hirdetéstechnikai megoldások, mint a Flurry és a BrightRoll.

Az ügylettel várhatóan vége szakad Marissa Mayer vezérigazgató hányattatásainak is, akinek az elmúlt évek során nem sikerült új stratégiai irányt adnia a Yahoo!-nak – bár az elmúlt évek sikereit és a cég lendületét hangsúlyozó, kincstári optimista nyilatkozatot tett a felvásárlás kapcsán. Legnagyobb sikere talán az Alibaba 15 százalékos részvénycsomagjának korai megszerzése volt, ezt azonban leválasztanák a társaságról. Már korábban is történtek erre irányuló lépések, akkor azonban az adóoptimalizálást célzó metódust nem támogatták az amerikai hatóságok.

Az átalakítási kísérletek során a felvásárlás mindig is napirenden volt, a kérők között felmerült az AT&T és a Berkshire Hathaway neve is, de a Verizon lett a befutó.

A Verizon célkitűzése, hogy 2020-ra olyan márkává váljon, melyet világszerte kétmilliárd ember kedvel, illetve amelynek platformjait ennyien használják.

Az egyes szerzemények előnyei kapcsán a következőket emelték ki:

  • a Yahoo Sports és a ONE by AOL az élő események optimalizálását és jobb célzását teszi lehetővé
  • a Millenial Media és a Flurry (mobilapp-analitikai eszköz) mobil elérést és -adatot jelent
  • a Huffington Post, a Yahoo Finance és a Gemini (natív és keresőhirdetési megoldás) jelentős tapasztalattal rendelkeznek a natív és közösen előállított tartalmakkal kapcsolatban a magas affinitású piacokon.

Lowell McAdam, a Verizon elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot tette az ügylet kapcsán:

Alig több mint egy éve megszereztük az AOL-t, hogy megerősítsük a fogyasztók, alkotók és hirdetők többképernyős összekapcsolására irányuló stratégiánkat. A Yahoo felvásárlása jelentősen megerősíti a Verizon versenyhelyzetét, mint a világ egyik legnagyobb mobil médiavállalata, valamint felgyorsítja a digitális hirdetésekből érkező bevételek áramlását.

A felvásárlás nem érinti a Yahoo készpénzállományát, Alibaba-részvényeit, a Yahoo Japan-ban birtokolt részesedését, a cég átváltható kötvényeit, néhány kisebbségi részesedését, valamint a nem a kulcsüzletágakhoz kapcsolódó szabadalmakat (az ún. Excalibur portfóliót). A megmaradt vagyonelemek az ügylet lezárultát követően új név alatt, tőzsdén jegyzett befektetési cégben működnek majd tovább.

Halottak hete a Hajnaliban

1 napja

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora november első hetében mindenszentek ünnepére és a halottak napjára emlékezik. A zenei összeállításban az ünnephez illő dallamok szólalnak meg erdélyi vonósbandák előadásában.