2015. március 12.

Elkelt az Olcsóbbat.hu

JEREMIE keretből fejlesztenek tovább.

Az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu és az Egészségbolt.hu alkotta e-kereskedelmi portfoliót adta el a Central Médiacsoport.

Az Inventurio Zrt.-hez kerül a Central Médiacsoport Olcsóbbat.hu, Kirakat.hu, Szépségbolt.hu és Egészségbolt.hu alkotta e-kereskedelmi portfoliója. Az Inventurio az EU vállalkozásfejlesztési programja, a JEREMIE tőkebefektetési program keretéből származó források felhasználásával üzemelteti tovább a szolgáltatásokat. Az Inventurio az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja, a szakember kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak.

A JEREMIE program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt mintegy 4,4 milliárd forintot fektet be a magyar gazdaságba. Az elmúlt években többek között olyan vállalatokkal kötött befektetési megállapodást, mint a Bubbles mosodák üzemeltetője, vagy a USE unused divatmárka gyártója. A legújabb tőkebefektetéséről a kockázati tőkealap az e-kereskedelmi portfólióba csoportosuló eszközök új tulajdonosával, az Inventurio Zrt.-vel állapodott meg. Az alapkezelő a tőke biztosításán túl részt vállal a vállalkozás irányításában és fejlesztésében is.

Vitán Gábor, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója a befektetés kapcsán elmondta: "Olyan befektetési célokat keresünk, ahol egy vállalatban az innovatív megoldásokat, a számottevő piaci növekedési potenciált, valamint az elsőrendű szakmai hozzáértést is megtaláljuk. Ebben a portfólióban mindez jelen van. Nem titkolt szándékunk egy szélesebb e-kereskedelmi portfólió létrehozása, melynek ezek a felületek lesznek az alapkövei. Ezek a befektetések egy nagyobb, regionális terjeszkedést is lehetővé tesznek, miközben a termékek saját kategóriájukban is nagymértékű növekedést tudnak majd elérni."

"Ahogy már korábban is jeleztük, a Central Médiacsoport a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. Stratégiai jövőképünk és erőforrásaink hatékony kihasználásának megfelelően a jól működő, de a portfóliónkba hosszútávon nem illő üzletágainkat és felületeinket olyan befektetők számára értékesítjük, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látunk" - tette hozzá Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

Varga Zoltán

 

Nézze meg Varga Zoltán teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Rádiós pályázatok

14 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.