2012. október 04.

Elkezdődött a licit az Epamedia magyarországi üzletrészeire

A bírósági végrehajtó kibocsájtotta az árverési hirdetményt, október 13-ig lehet licitálni.

A bírósági végrehajtó kibocsájtotta az árverési hirdetményt, október 13-ig lehet licitálni.

Elkezdődött a licit az osztrák Epamedia magyarországi üzletrészeire, miután a bírósági végrehajtó kibocsájtotta az árverési hirdetményt - írja az MTI. Az elektronikus árverésen október 13-ig lehet licitálni.

Az eljárásra azért kerül sor, mert augusztusban a Fővárosi Törvényszék elutasította az osztrák közterületi cég keresetét, amelyben egy választott bírósági ítélet érvénytelenítését kérte. Azt ítélet szerint a választott bíróság eljárása és ítélete is jogszerű volt. A döntés az Epamediát 4,9 millió euró, illetve kamatainak megfizetésére kötelezte.

A választott bírósági eljárást az Epamedia csoportba tartozó Outdoor Zrt. korábbi kisebbségi tulajdonosa, Hidvéghy Melinda indította, miután tulajdonrészét kivásárolta a többségi tulajdonos Epamedia, de fizetési kötelezettségének nem tett eleget.

Az MTI-nek Hidvéghy Melinda augusztusban elmondta: 2008-ban adta el az általa 1989-ben alapított cégben lévő tulajdonrészét az Epamediának. A cégcsoportnál ezután is vezető tisztséget töltött be, 2009-ben azonban szerződést bontottak vele, de tulajdonrészét akkor sem fizették ki. Ezért fordult a választott bírósághoz.

Mivel az Epamedia azóta sem tett eleget a fizetési kötelezettségnek, ezért kerül sor a bírósági végrehajtó által lefoglalt üzletrészek elektronikus árverésére. Az MTI megkeresésére Hidvéghy Melinda elmondta: nem érti a Raiffeisen Bank-csoporthoz tartozó cég hozzáállását. Szerinte az osztrák banknak a bírósági végrehajtás nagyobb költségekkel jár, mint a jogerős követelés önkéntes kielégítése. Ügyvédje szerint ugyanakkor, mivel a kikiáltási ár elmarad ügyfele jogerős követelésétől, adott esetben az Epamedia ausztriai számláit is végrehajtás alá vonhatják.