2014. április 23.

Ellenfelet épít a Telefónica

Sajátos módszerrel oszlatná el a versenyjogi aggályokat a spanyol távközlési óriás, amely Németország legnagyobb mobilcégét gründolja éppen.

Sajátos módszerrel oszlatná el a versenyjogi aggályokat a spanyol távközlési óriás, amely Németország legnagyobb mobilcégét gründolja éppen.

Arról már portálunk is beszámolt, hogy a brüsszeli versenyvizslatók nem nézik jó szemmel a Telefónica ténykedését, amely a piac harmadik legnagyobb szereplőjébe, az O2-ba integrálná a negyedik számú játékost, a holland KPN E-Plus-át. A gordiuszi csomót most azzal vágnák át, hogy a számba jöhető riválisok felturbózásával pezsdítenék a versenyt.

Három virtuális mobilcégnek juttatnának a 450 MHz-es spektrumból, amivel azok a német városi lakosság felét lefedhetnék. Az így el nem ért területek kiszolgálására saját átviteli szélességük egytizedét adná át a szolgáltató. Az erről szóló bizalmas feljegyzést a Financial Times információjára hivatkozva tette közzé számos nyugat-európai médium.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

10 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.