2010. augusztus 17.

Ellenzékben minden kicsit más

Ha kikerül a kormányból, megváltozik a politikus – vonja le Robert Fico egykori szlovák kormányfő átalakulása kapcsán a tanulságot egy helyi portál.

Ha kikerül a kormányból, megváltozik a politikus – vonja le Robert Fico egykori szlovák kormányfő átalakulása kapcsán a tanulságot egy helyi portál.

Bár Fico korábban előszeretettel gyalázta a médiát vagy annak egyes munkatársait, ellenzékben jóval barátságosabban és nyitottabban áll a kérdéshez a politikus. A Sme napilap szerint a megváltozott stratégia már a párt által rendezett, választások utáni első sajtótájékoztatókon érezhető volt. Míg korábban az exkormányfő idiótáknak nevezte az újságírókat és nem választolt a kérdéseikre, most tekintet nélkül a kérdező személyére hajlandó kommunikálni, sőt, interjúkat is készségesen ad. Kormányfőként Fico csak az állami médiával és néhány kereskedelmi televízióval volt hajlandó személyesen is szóba állni.

Állítólag nem a korábbi stratégiát értékelték át. "A médiával való kommunikáció eredménye is volt, hogy a Smer négy éves kormányzása és a gazdasági válság ellenére is öt százalékkal több szavazatot szerzett. Ez egy egyértelmű válasz arra, hogy vajon hatékony volt-e a kommunikációnk" - jelentette ki a sajtóosztály korábbi vezetője, Braňo Ondruš. Véleménye szerint a párt korábban sem támadt rá az újságírókra, csak "rámutatott, miként működik a média".

 

Címkék: közép-európa

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

1 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

8 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.