2020. február 11.

Ellenzéki hírügynökséget hozna létre Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármestere szerint az ellenzéki vezetésű városok egyik legfontosabb feladata a független sajtó fejlesztése – mondta a Népszavának.

Az „ellen-MTI” működését úgy képzelné el, hogy az ellenzéki városok és a budapesti kerületek médiumai megosztanák egymással az anyagaikat, „így terjesztve azokat a híreket, amelyek nem jutnak el az emberekhez a közmédián és a megyei lapokon keresztül. Akár egy közös internetes felületet is létre lehetne hozni, ahová fel lehetne tölteni az anyagokat. Ezeket a híreket, valamint a platformot minden kormánykritikus erő használhatná” - mondta a lapnak.

Az ellenzéki hírügynökség felépítéséről és működéséről azonban egyelőre még semmi konkrétumot nem tudott mondani. A platform függetlenséget az biztosítaná, hogy az ellenzéki vezetésű kerületek és városok vezetői nem szólnak bele a helyi médiumok tartalmába - írja az Index.

Címkék: média politika mti

Elindult a köztárssági elnök podcastje

8 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.