2013. május 28.

Előrefut a Samsung

Némely szakemberek ugyan megkérdőjelezik a dolog értelmét, de a mobiltelefon-világpiac egyik kulcsszereplője valami nagyon újat fejleszt.

Némely szakemberek ugyan megkérdőjelezik a dolog értelmét, de a mobiltelefon-világpiac egyik kulcsszereplője valami nagyon újat fejleszt.

A dél-koreai konszern minapi bejelentése szerint komoly eredményt értek el az ötödik generációs mobiltechnológia kifejlesztésében. A célt még nem érték el; az új megoldás üzleti bevezetését legkorábban 2020 tájékára jósolják. A mérföldkő szerintük az, hogy sikerült megalkotni egy olyan eszközt, amely a milliméteres hullámhosszú (MMW) spektrumban működik; ez a harminc gigahertz feletti sáv kiszolgálására alkalmas.

Itt – két kilométerenként kiépített bázisállomásokkal – akár a másodpercenként egy gigabájtos adatforgalom lebonyolítása is lehetővé válik. Az új megoldástól nem csupán a kutatások felgyorsulását várja a Samsung, de azt is, hogy meghatározó beleszólásuk lesz az 5G rendszerek kialakításába.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.