2017. február 28.

Elrajtolt az Origo Sport

Az oldal önálló aloldalként, sokszínű, saját gyártású tartalommal, hangsúlyos multimédiás kínálattal és színvonalas livescore szolgáltatással várja a sportrajongókat.

A szerkesztőség célja, hogy a megújult Origo Sport műfajában a 2017-es év nagy dobása legyen, egy olyan egységes, mégis szerteágazó felületként, amely minden sportrajongó igényét kiszolgálja. Az ígéretek szerint az oldalon még több színes, saját gyártású anyag jelenik meg, a nagyobb események pedig tematikus aloldalakat kapnak, de exkluzív tartalmak és percről percre frissülő, élő közvetítések is lesznek.

„Szolgáltató szemléletű, szórakoztató és szakmailag is magas színvonalú sportoldal kialakításán dolgoztunk. Olyan tartalomszolgáltatásra törekszünk, amely egyesíti a print, az online és a televíziós sportmédiumok erényeit, mindezt kifejezetten webes környezetben, sőt az olvasók életviteléhez igazodva, minden mobileszközre fejlesztve” – mondta el az Origo tartalmi igazgatója, György Bence, aki úgy véli, az Origo Sport nemzetközi összevetésben is megállja a helyét: szakmailag alapos, mégis széles közönségnek szól, miközben igyekszik közvetlen kapcsolatot tartani az olvasókkal.

A flexibilis címlapszerkezet egyidejűleg több kiemelkedő esemény híreit azonos hangsúllyal fogja tálalni, így több sportág rajongótáborát képes kiszolgálni. De az oldal egy, a magyar sportsajtóban egyedülállónak számító funkciót is bevezet. A livescore szolgáltatásnak köszönhetően a labdarúgás, a kézilabda, a tenisz és a technikai sportok szerelmeseit mindig naprakész, valós idejű és jól áttekinthető eredménytáblák várják.

A sokszínűség jegyében a tömeg-, csapat- és egyéni sportágak mellett nagyobb fókusz jut a motorsportoknak, és egy egyedi tartalmi együttműködésnek köszönhetően külön rovatot kap a Sport 1 TV csatorna amerikai sporttal foglalkozó népszerű talk showja, a Trash Talk, számos exkluzív, HD-minőségű videós anyaggal.

„Az idei év kiemelt célja, hogy a vizes vb-vel kapcsolatos első számú tájékozódási pont az Origo Sport dedikált aloldala legyen. A hazai rendezésű világverseny legteljesebb bemutatására törekszünk” – árulta el Lantos Gábor főszerkesztő.