2012. szeptember 05.

Elrontott szélessáv-fejlesztés?

Tévúton járnak az európai politikusok, amikor a mind nagyobb sebességhatárok elérését hajszolják a szélessáv-piacon – állítja egy tanácsadó cég.

Tévúton járnak az európai politikusok, amikor a mind nagyobb sebességhatárok elérését hajszolják a szélessáv-piacon – állítja egy tanácsadó cég.

A Point Topic friss felmérésének eredményei szerint sokkal inkább a szolgáltatás minőségével kellene foglalkozniuk a döntéshozóknak, hiszen a technika fejlődésével ma már más plaformokokn is kaphat olyan sávszélességet a felhasználó, amit eddig a kábelszolgáltatóktól várt el. "Jó minőségben nyújtott 20 megabit többet ér, mint ennek az ötszöröse, színvonaltalanul" – áll az elemzésben.

Hangsúlyozták egyben: azzal, hogy minél nagyobb fogyasztószámot céloznak meg a politikusok, azt kockáztatják, hogy a nehezen bekábelezhető vidékek a versenyfutás miatt kimaradnak a fejlesztésekből. Márpedig becslésük szerint ma 40 millió európai háztartás nem rendelkezik a jó felhasználói élményt biztosító 2 megabites sávszélességgel.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.