2013. január 29.

Eltűnik a piacról az Exit

Az Est Media ideiglenesnek szánja a búcsút, jelenleg viszont nem bírja el a piac a Pesti Estet és az Exitet is.

Az Est Media ideiglenesnek szánja a búcsút, jelenleg viszont nem bírja el a piac a Pesti Estet és az Exitet is.

Felfüggeszti az Exit Magazin kiadását az Est Media. A változás ugyanakkor nem érinti a Pesti Est és az Est Lapok kiadását, azokat továbbra is közel 3000 ponton terjesztik, emellett változatlanul tovább üzemelnek a digitális csatornák, azaz az Est.hu és a mobilEST is - közölte a cég.

Az Est Media azért döntött az Exit kiadásának felfüggesztése mellett, mert a belső fogyasztás csökkenése nyomán tovább szűkült a reklámpiac, és ebben a helyzetben nem fér el egymás mellett két olyan hasonló profilú márka, mint az Est és az Exit. Az így felszabaduló erőforrásokat a Est-termékcsaládra kívánják fordítani, melyet minden platformon fejleszteni terveznek.

Ezzel együtt nem engedik el teljesen az Exit-koncepciót: a szünet alatt a tervek szerint újrapozicionálják és megújítják, és - amennyiben a piac engedi - több platformon is megjelenhet a jövőben. Az Exit ezzel párhuzamosan belép a román piacra, a közlés szerint még idén.

"A piac egyértelmű visszajelzéseket adott számunkra az elmúlt időszakban, hogy jelenleg nem fér el két ilyen közelálló termék a beszűkült magyarországi nyomtatott sajtópiacon. Az Est Media abban a szerencsés helyzetben van, hogy mindkét meghatározó termék tulajdonosa, így az Exit kiadásának szüneteltetése ellenére továbbra is megőrzi vezető helyét az ingyenes programkalauzok piacán. A Pesti Esttel már korábban elindultunk a nyomtatott, és digitális termékek kombinációjával, mint jövőbe mutató megoldással, ezen az úton fogunk tovább haladni" - mondta Pankotai Csaba vezérigazgató.

Az Exitet 2010 áprilisában adta el az akkor még econet nevet viselő médiacégnek a Sanoma.