Béres Máté 2017. október 23.

Eltűnt az NKA-logó a ByeAlex-Majka klip elejéről

Még az elmúlt héten is sokan cikkeztek a nagy port kavart u,u,u című számról, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap támogatott, lehet ennek betudható, hogy lekerült a videóklip elejéről a szerv logója.

Ahogyan azt mi is megírtuk a közelmúltban napvilágot látott a ByeAlexhez köthető Senkise formáció Majkával közösen elkészített produkciója. A dalt sokan támadták többek között azért, mert lealacsonyító a szövege a nőkre nézve, ráadásul a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) 100 000 forint támogatást kaptak az elkészítésére. Az NKA közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben megírták, hogy a jövőben pontosítani fogják a pályázati dokumentáció tartalmát.

A támogatás ténye onnan derült ki, hogy a videóklip elején korábban feltűnt a NKA-logója, amely mostanra már nem látható. Ugyanakkor, ha az ember elindítja a dalt a YouTube-on, a videómegosztó felhívja a figyelmet arra, hogy "ez a videó egyesek számára kifogásolható lehet".

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.


Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.