2019. augusztus 08.

Emberi méltóság megsértése miatt perlik a Pesti Srácok hírportált

A MEOSZ úgy véli, a portál egyik cikke gyűlöletkeltő, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon következmények nélkül meg lehet jelentetni ilyen írásokat.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége bírósághoz fordul egy a Pesti Srácok kormányközeli hírportálon megjelent cikk miatt, mivel ez szerintük az emberi méltóságot súlyosan sértő kijelentéseket tartalmazott – derül ki az egyesület közleményéből, amelyet az Index idézett.

Az „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” című, a Coca-Cola LMBTQ-kampányának apropóján íródott publicisztikában többek között ilyen gondolatok szerepeltek:

"Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket.

De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna."