2015. november 05.

Eredmény az MTVA sales house tenderén

A Hamu és Gyémánt-csoporthoz tartozó Media Services Company Magyarország lett a befutó.

2016. január 1-jétől a Media Services Company Magyarország (MSC) értékesíti a közmédia reklámfelületeit. A megbízás három évre szól. A majd egyéves tendereztetési folyamat keretében kiválasztott sales house a Hamu és Gyémánt tulajdonában áll. Az MSC a közmédia értékesítő munkatársait tovább foglalkoztatja.

Az elmúlt években végrehajtott átalakítások eredményeképpen az MTVA portfóliója új csatornákkal és új márkákkal bővült. A most aláírt szerződés célja a megerősödő magyar közmédia reklámbevételeinek folyamatos növelése. Erre a korábbi gyakorlathoz képest jobb megoldást jelent egy értékesítési, ügynöki munkát végző piaci szereplő bevonása, aki az értékesítésben közvetlenül, pénzügyileg érdekelt

- indokolja az MTVA közleménye a konstrukciót.

A közleményből az is kiderült, hogy klasszikus sales house együttműködésről van szó, a bevétel az MTVA-hoz folyik be, az MSC jutalékot kap. A jutalék mértéke állami hirdetőknek értékesített felületek után 5,5 százalék, piaci hirdetőknek értékesített felületek után 10,5 százalék. A szerződés rögzíti, hogy növekvő hirdetési bevétel esetén a jutalék sávosan tovább emelkedhet. A tendergyőztes pénzügyi garanciákat vállalt arra az esetre is, ha a bevételek nem érnék el az előzetesen tervezett szintet. E pénzügyi és értékesítési garanciák már a közbeszerzési kiírásban is alapvető elvárásként szerepeltek, teszik hozzá.

 

A portfólió

Televíziós csatornák: M1, M2, M3, M4 Sport, Duna, Duna World

Rádiók: Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó

Online felületek: Hirado.hu, Telesport.hu, Ridikul.hu, Petofilive.hu

Nyomtatott média: Telehold, RTV Részletes