2015. január 16.

Eredményt hirdettek a rezsipályázaton

Két tucat tévé és rádió kap támogatást működési költségeire 137,1 millió forint értékben.

A Médiatanács 137,1 millió forint támogatással összesen 24 médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez járult hozzá az idei, ún. rezsipályázat második fordulójában a Magyar Média Mecenatúra program keretében.

A közösségi rádiók közül sikerrel pályázott a kisvárdai VárFm Rádió, a Győrplusz Rádió; a kisközösségi rádiók közül a balkányi Alfa Rádió, a fővárosi Első Pesti Egyetemi Rádió, a gyomaendrődi Rádió Sun, a mezőtúri Pont Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a székesfehérvári Alpha Rádió és a szombathelyi Credo Rádió. A közösségi televíziók közül nyertes lett a Bajai Televízió, a balatoni Öböl TV, a Baranya Televízió, a budapesti Bonum, Főnix és Óbuda TV, a borsodi Irány TV, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Hajdúnánási Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Komló és Térsége Televízió, a mezőtúri Pont Tv és a városi televízió, a Somogy TV és a Tatai Televízió.

A rezsitámogatás nem automatikus, minden évben újonnan megpályázható, és a beadott pályázati anyag alapján születik meg a döntés a támogatás odaítéléséről.

A pályázati döntés részletei a mellékelt dokumentumban olvashatóak.