2017. október 26.

Erősödtek a helyi rádiók

Szegeden, Kecskeméten és Debrecenben hallgatják a legtöbben az ilyen adókat. A szegedi Rádió 88 hallgatói elérése már 55%.

Ötven százalékot meghaladó vagy azt közelítő elérést 7 megyei adónál regisztrált az Inspira Media Research legfrissebb kutatása.

Megtartotta listavezető pozícióját, sőt kismértékben növelte hallgatói elérését 2017 szeptemberében a szegedi Rádió 88 (54,2 %-ről 55,2 %-os napi reach-re), a második helyre a kecskeméti Gong Rádió került (52,5% reach) megelőzve a debreceni Best FM Rádiót (51,9% reach). A kiemelkedően erős helyi beágyazottságnak számító, 50 százalékot meghaladó vagy elérőnapi elérést 7 regionális adó volt képes produkálni: Rádió 88, Gong, Best FM, Forrás Rádió, Rádió Antritt, Friss FM és a Rádió M.

A szeptemberi rádióhallgatottsági kutatás azt is megerősítette, hogy a helyi rádiók stabilizálták piaci pozícióikat és meg tudták tartani azokat a hallgatókat, akik a közel 1 évvel ezelőtt megszűnt ClassFM-ről váltottak, és kerestek új kedvenc rádiót.

A helyi programok nyerik a versenyt

Nyíregyházán például, ahol hagyományosan több helyi adó is versenyez a lakosság figyelméért, a két regionális adó a listavezető, míg a Rádió 1 a harmadik helyen szerepel. Hasonló a helyzet Székesfehérvár, Miskolc és Szekszárd esetében is, ahol jelentős előnyt szereztek a helyi rádiók.

A Pécsi Rádió 1 hallgatottsága szeptemberben 5 százalékkal esett vissza a májusi adathoz képest, miután a helyi programok többségét lecserélték központi műsorra. Pécsett a hallgatottsági kutatás alapján a lemorzsolódott hallgatókból a Petőfi Rádió profitált.