2012. augusztus 01.

Erőss Zsolt az OzoneNetwork TV-nél

OzoneGPS címen indít új sorozatot az Origo csatornája, ennek lesz a hegymászó a házigazdája.

OzoneGPS címen indít új sorozatot az Origo csatornája, ennek lesz a hegymászó a házigazdája.

Agusztus 1-jével napi több alkalommal jelentkező sorozatot indít az OzoneNetwork TV OzoneGPS címmel. A felfedező-ismeretterjesztő műsor honi és nemzetközi hírekkel jelentkezik a klímaváltozás és környezetvédelem témájában, emellett felfedezésekről, öko-találmányokról számolnak be. Szintén cél a globális folyamatok megértésének segítése, derül ki az Origo közléséből.

"Szoros együttműködésben állunk az Európai Parlament tévéstúdiójával, a NASA-val, az egyik orosz és kínai televízióval. Folyamatosan kapunk tőlük felvételeket, így a Magyarországon forgatott anyagainkkal együtt valóban érdekes és tartalmas műsort kínálunk a nézőinknek" – nyilatkozta Pálmai L. Ákos, az Origo Televíziós és Webvideó üzletágának a vezetője, aki a műsort főszerkesztőként is jegyzi.

A műsor házigazdájának Erőss Zsolt hegymászót nyerték meg, aki 2002-ben - első magyar állampolgárként - megmászta a Mount Everestet. "Kicsit meglepődtem, amikor a csatorna megkeresett a műsorvezetés ötletével, de hegymászóként nagyon érdekelnek a kihívások, ezt is annak tartom. Nem vagyok profi műsorvezető, de szerintem nem is ezt várják tőlem a nézők. Az mindenesetre jó dolog, hogy a környezetvédelem és a felfedezés iránt elkötelezett emberekkel dolgozhatok együtt az OzoneNetworknél" - nyilatkozta a felkérésről.