2017. április 21.

Escobar milliói nyomában a Discovery

A legenda szerint Kolumbia és Dél-Amerika több pontján továbbra is elrejtve, parlagon hevernek a volt drogbáró kincsei – a Discovery Channel legújabb sorozatában ennek jár utána.

Pablo Escobar, Kolumbia hírhedt, híres drogbárója egyszerű kokainfutárból vált a Medellín kartell fejévé és ezzel egyidőben multimilliárdos szereplővé a drogbizniszben. A legenda szerint Kolumbia és Dél-Amerika több pontján továbbra is elrejtve, parlagon hevernek a kincsei – a Discovery Channel legújabb sorozatában ennek jár utána.

Escobar, aki 35 éves korára a Forbes magazin szerint a világ 7. leggazdagabb embere volt, rengeteg pénzt költött luxuscikkekre és ingatlanokra a világ számtalan pontján. Volt is miből, hiszen állítólag legjobban menő időszakában 420 millió dollárt keresett hetente. A híresztelések szerint máig sem derült fény a teljes felhalmozott vagyona hollétére. Sőt, vannak, akik úgy gondolják, Kolumbia és Közép-Amerika rejtve őrzi Escobar hagyatékának egy részét.

A Discovery Channel az év második felében komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy fényt derítsen az igazságra és a kolumbiai kormány támogatásával utánajárjon az elrejtett kincsek titkának: az Escobar milliói című sorozat 2017 végén lesz látható a csatornán.

A dokumentumfilmben Doug és Ben, korábbi CIA ügynökök próbálnak fényt deríteni a rejtély részleteire. Együtt, korábbi tapasztalataikra építve, kiegészülve a legújabb fejlesztésű eszközökkel, mindent megtesznek azért, hogy lerántsák a leplet a milliók hollétéről.

Az csatorna saját gyártású műsorában kiszélesedik a kutatás fókusza – ha van kincs, akkor ezúttal mindenképpen kiderül, hogy holrejtőzik és pontosan mennyi...

Címkék: média discovery forbes