2010. augusztus 26.

Est-lapokat olvasunk

Kiugró olvasottság-növekedést könyvelhettek el az Est Media Group ingyenes lapjai a Nemzeti Médiaanalízis adatai szerint.

Kiugró olvasottság-növekedést könyvelhettek el az Est Media Group ingyenes lapjai a Nemzeti Médiaanalízis adatai szerint.

Az Ipsos/GfK legfrissebb kimutatás szerint a Pesti Est tavaly nyári megújítása tartós eredményeket hozott, hiszen a lap olvasóinak száma az elmúlt fél év adatait vizsgálva 20,3 százalékkal nőtt az azt megelőző félév eredményeihez képest. A legfrissebb adatok tanúsága szerint, az idén áprilisban tulajdonosváltáson átesett, így már az EMG által gondozott EXIT magazin is „jó kezekbe került”, hiszen az elmúlt félév adatait összevetve az azt megelőző félév adataival, 25,5 százalékos, kiugró növekedést láthatunk az olvasószám alakulásában – közölte az EMG.

Mindez azért is tekinthető óriási sikernek, mert a teljes mért sajtópiac olvasottsága ugyanebben az időszakban, még ha kis mértékben is, de csökkent (minden, az Ipsos/GfK olvasottsági kutatásba bevont lap adatait alapul véve) - írják. Azaz a Pesti Est-Est Lapok-EXIT „trió”, az egyébként másképpen nehezen elérhető 15-39 éves célcsoportban 583 000 fős olvasottsággal rendelkezik, amit jól egészít ki az est.hu a maga közel heti 100 ezer látogatójával.

 

Elhunyt Baló György

10 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.